Sommaruppdatering

Blir mycket att uppdatera nu, har ju inte uppdaterat bloggen på i princip hela sommaren nu. Men jag har hållt igång med odlingen och mycket har hänt. Kan börja med att jag köpte en ny bonsai. Får se om jag fortsätter med bonsai, känns inte helt rätt för mig. Kanske någon gång senare i livet, kanske aldrig. Men vackra är de små "disciplinerade" liven.



Marielle fick också en egen liten planta under sommaren. Var ett frö vi fick på Etnografiska museet här i Stockholm för två år sedan. Jag planterade mitt direkt, men la inte ner så mycket möda i det. Men det ska tydligen framkalla lycka. Så vi försökte igen och växt har det gjort så det knakat. Är någon typ av klätterväxt, får klippa ner den innan den klättrar upp över hela gardinstången. Nedan är en bild vid plantering, i juli någon gång, och till höger är en nytagen bild. De stjälkarna som slingrar sig ner mot golvet och upp över lampan är lyckoplantan.



Sedan till mitt huvudsakliga intresse, chilin! Har gått kanon under sommaren och jag har en massa chili i frysen. Plantorna har växt sig enormt stora och plantan som är hos mig på semester börjar också få frukt. Det blir helt klart vintervila för alla mina chiliplantor i år och nedklippning och omplantering i vår inför sommaren. Nästa sommar ska jag ha bättre ordning bland mina plantor, i år har det stått lite huller om buller ute på balkongen och jag har inte riktigt kunna sitta där ute och njuta som jag velat. Nedan följer två bilder på chiliplantorna.




Har också fått lite otur nu mot slutet av sommaren då jag fått besök av lite kryp på mina växter. Tror det är kvalster. Så igår sprejade jag alla plantor med såplösning och det ser ut att ha fungerat. Ska spreja ytterligare någon gång för att försäkra mig om att de försvinner helt. Chiliplantorna har klarat sig nästan helt, har sett ett och annat kryp på någon växt. Men paprikaplantan var jag nästan på väg att kasta. Det var helt överfull av kvalster och det såg förskräckligt ut. Den såg verkligen sjuk ut. Men det har varit så ett tag och den har fått fin frukt, så plantan verkar inte ha tagit någon större skada. Det var mest i början av sommaren då den var lite svår och få igång att blomma, men nu har den svårt att stå upp för alla tunga paprikor den är tvungen att bära.



Avslutar med en liten bild på min Happy Bean som har flyttat ut på balkongen till en hängande korg. Ser ut som den blommar lite smått också.





RSS 2.0