Ny blomspruta

Fick nyligen en ny blomspruta av min mor, eftersom hon skaffat en ny. Är min första blomspruta med pumpfunktion, mycket praktiskt. Slipper nu en ojämn vattenstråle och får en mer regnliknande effekt. Har hänt förut att vattenstrålen från billiga blomsprutor alternativt återanvända medelflaskor har varit så stark att växten lagt sig ner. Detta ska mina kära växter inte behöva uppleva mer!


Våren börjar närma sig!

Har hänt lite på växtfronten hos mig sedan mitt förra inlägg. Jag berättade då om mina nyplanterade aubergine- och chilifrön. 3/4 chilifrön har grott, men bara 1/4 auberginefrö. Detta beror troligtvis på att auberginefröena är köpta för två år sedan, respektive chilifröena för 6 månader sedan. Men jag låter såkrukorna stå kvar i växthuset ett par veckor till för att se hur det artar sig.



Min paprika (Grossum inom Capsicum annuum) har börjat blomma ännu en gång. Tycker det är väldigt intressant att det fungerar även under vinterhalvåret. Vilket betyder att jag har gjort någonting rätt i min uppsättning med belysning och övriga atteraljer. Ska även plantera om de två paprikaplantorna i varsin kruka för att de ska få maximal tillväxt under den ljusa delen av året.




På min lista står alltså:
  • Plantera om paprikan i två krukor
  • Köpa jord
  • Skaffa fler stora krukor
  • Plantera om chilin, samt auberginen
  • Plantera om kaktus

RSS 2.0