11 maj 2009

Har precis planterat om mina paprikaplantor i bättre jord. Den tidigare var en blandning av lera, jord och grus vilket torkade ut fort och blev stenhårt. Har kommit en paprikafrukt än så länge, får se om jag behåller den framåt hösten.



Har köpt mig en Yuccapalm nyligen som fick stå i vardagsrummet. Kan vara skönt att ha en växt som jag bara har för grönskans skull och inte för att få den att blomma och eventuellt få frukt. Kommer att få stå på någon hörnplats och växa till sig.



Mitt intresse för bonsaiodling sedan jag skaffade min Ficus Retusa, som är en bonsai, har bara ökat. Har lånat en bok om hur man ska komma igång med bonsaiodling på biblioteket och funderar på att sätta igång med en bonsai från scratch. Ska läsa på ytterligare och det lutar mot att plantera en tall eller en gran.



Mina chiliplantor mår bra och jag har redan fått fyra frukter. Har två starka plantor på balkongen och en som har växt till sig väldigt bra i köksfönstret. Dessa tre får utgöra årets chiliodling och förhoppningsvis ge mig rejält med skörd. Har även som mål att övervintra dessa och försöka få dem att blomma under flera år. Får se hur det går med det.


RSS 2.0